Vocea României 2015: Daniel Bălan „Sunt mai încrezător în talentul meu” (Interviu exclusiv)

Ecrit par

Daniel Bălan a emoționat atât publicul cât și antrenorii în Vocea României 2015. Descoperiți mai multe despre el în interviul acordat pentru melty

L-am descoperit pe Daniel Bălan în a doua ediție din Vocea României 2015. Cei patru antrenori s-au întors după ce l-au auzit cântând 'La Boheme' de Charles Aznavour. La început, Daniel a ales-o pe Loredana „o artistă desăvârșită, completă și complexă și un om cu un suflet extraordinar,” de care s-a despărțit în etapa confruntărilor, când a fost salvat de Tudor Chirilă. Daniel a ajuns în live-uri alături de noul său antrenor, însă aventura Vocea României s-a oprit pentru el pe 1 decembrie. Haideți să descoperim cum a trăit Daniel toată aventura Vocea României într-un interviu exclusiv melty.

melty: Cum te-ai înțeles cu antrenorii tăi, Loredana și mai apoi Tudor Chirilă?

Daniel Bălan: Atât Loredana, cât și Tudor, dincolo de faptul că sunt niște artiști deosebiți, sunt niște oameni care te inspiră. Loredana m-a surprins cu pasiunea și dăruirea ei pentru muzică, iar Tudor cu sinceritatea și creativitatea sa. Mă bucur că am avut șansa să-i cunosc și dincolo de scenă.

melty: Care sunt sfaturile care te-au ajutat cel mai mult în timpul confuntărilor, live-urilor etc...?

Daniel Bălan: Cu fiecare etapă parcursă am realizat că lupta se duce cu noi, cu gândurile și emoțiile noastre și am încercat să mă concentrez pe varianta mea cea mai bună, am încercat să fructific orice emoție, am încercat să-mi asum piesele ca stare și ca tehnică , astfel încât să câștig marele trofeu: inimile oamenilor.

melty: Ce ți-a plăcut, ce te-a marcat cel mai mult în timpul acestei aventuri?

Daniel Bălan: Mi-a plăcut că am realizat că poți fi sensibil și puternic în același timp.

melty: Care piesă ți s-a potrivit cel mai bine și ți-a făcut mare plăcere să o cânți?

Daniel Bălan: Piesa cu care am participat la audițiile pe nevăzute, La Boheme, este de departe cea care mă reprezintă. Cu Impossible, piesa din duel, am descoperit că orice este posibil, a fost o provocare atât ca stil, cât mai ales ca tonalitate. Cu Photograph, piesa dată de Tudor, mi-am descoperit o alta emisie vocală, foarte interesantă de altfel, pe care nu o mai explorasem până acum.

melty: Cum te-a schimbat (sau nu) această aventură?

Daniel Bălan: Acum sunt mai încrezător în talentul meu, îmi cunosc mai bine calitățile, pe care am învățat să le potențez, dar și defectele la care lucrez pentru a le corecta. Mi-am atins scopul pentru care am participat la Vocea României, să mă cunosc mai bine, să mă dezvolt personal, dar mai ales profesional.

melty: Ce proiecte ai după Vocea României? Un pronostic pentru câștigător? Altceva despre tine, emisiune, concurenți?

Daniel Bălan: Prin participarea la Vocea României am cunoscut mulți oameni pe care altfel nu i-aș fi putut cunoaște. Mă gândesc tot mai mult la întemeierea unui band, oferte sunt, aștept însă acei oameni cu care să rezonez nu doar muzical, cât mai ales uman. Mi-aș dori foarte mult să o văd dacă nu câștigătoare, măcar finalistă pe colega mea, Cristina Bălan, cu care am legat cea mai frumoasă prietenie în cadrul concursului. Eu voi cânta cu același drag pentru toți aceia care mă susțin și mă apreciază, dar nu voi renunța nici la cariera didactică (profu’ de Geogra), un alt vis de-al meu.

Sursă: Daniel Bălan